One Life Live It

Forberedelser til Juletid

Så er det tid til at forberede sig til jul. Nogle vil sikkert synes det er alt for tidligt. Vi benytte jo generalt ca 1/6 af året til "fejre" julen.

Men det er nu at kirsebærrene er plukkemodne, og særligt i år ser det ud til at der er rigtig mange bær på træet. Så jeg tror godt jeg kan plukke nogle uden at fuglene bliver surer på mig.

Det jeg havde tænkt mig at bruge kirsebærrerne til i år er kirsebærsaucen til ris a'la manden og en snaps/likør.

Kirsebærsnaps/likør

Jeg har altid været glad for en god snaps, så det lå mig ikke fjernt at få plukket nogle bær og hælde noget sukker og vodka henover bærene.
Om 3 måneder filtrer jeg så bærrene fra - som jeg så evt. vil udstene og lave en herlig syltetøj eller marmelade af.

Og når det så står og trækker yderligere 3 måneder, så forventer jeg at det vil være herligt til ris a'la manden.
Om ikke andet så kan jeg da bare nyde et glas i ny og næ og tænke tilbage på sommeren.

Se opskriften her

Kirsebærsaucen

Hvad angår kirsebærsaucen, så sad jeg i haven og nyd en kop kaffe efter jeg havde forenet kirsebærrene med sukker og vodka. Der sad jeg tænke på, at det må da være muligt at lave sin egen kirsebærsauce til ris a'la manden.

En hurtig søgning på nettet og jeg fandt en opskrift på klidmoster.dk - så den tænkte jeg, jeg ville prøve til jul.
Så jeg plukkede 500 gram kirsebær jeg udstenede og lagde på frost.
Selve udsteningen var en opgave for sig, da jeg aldrig havde prøvet det - men endnu en søgning på nette og vupti - en papirklips blev til min udstener.

Se opskriften her

Så nu er det bare at nyde resten af sommeren og se frem til julen.

OBS

Det kan være en fordel at tage engangshansker på, når der skal plukkes og udstenes - så slipper man for at have sorte/lilla fingere bagefter.

Sidst opdateret 16-07-2013 12:43